Info

Stichting Artes in media is opgericht in 2007 door Reinie van Goor. Artes in media ontwikkelt artistieke projecten die een bijdrage willen leveren aan de publieke gedachtewisseling.

Buku (Carl Haarnack, Willem van Zoetendaal en Jan Dietvorst), een samenwerkingsproject van de Nieuwe Amsterdam, Tropenmuseum Junior en Museum van Loon Kerk, wordt 15 december 2019 gepresenteerd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam tijdens De Grote Suriname. Tentoonstelling.

World War Two Today ging voorjaar 2016 van start Verzetsmuseum Amsterdam. Dit project van Roger Cremers werd gerealiseerd in samenwerking met het Niod (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) en Arnon Grunberg, en wordt op verschillende plaatsen in Nederland geëxposeerd.

Eind 2013 werd de tentoonstelling NL gelanceerd (met boek) in Atrium in Den Haag. Dit project van Bert Verhoeff werd in het kader van 200 jaar Koninkrijk gerealiseerd, samen met het Haags Gemeentearchief, het Meertens Instituut en diverse auteurs en publicisten, en liep tot eind september 2015.

De Wonderjaren werd in oktober 2009 gerealiseerd in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Het project is uitgevoerd door fotograaf Michel Pellanders, geluidskunstenaar Hannes Wallrafen, acteur/auteur Frank Groothof, ontwerper Mart Warmerdam en projectleider Reinie van Goor.

In februari 2009 ging Kuiven & kraplappen, vrouwen van Spakenburg/women of Spakenburg van start in De Melkweg in Amsterdam. Het project werd uitgevoerd door fotograaf Bert Verhoeff, geluidskunstenaar Hannes Wallrafen, vormgever Peter Jonker, en auteur en initiatiefnemer Reinie van Goor.

Diverse andere projecten zijn in ontwikkeling.

Bestuur Stichting Artes in media:

Voorzitter Henri van Schijndel
Secretaris Lars Boering
Penningmeester Ricardo Burgzorg

Personalia:

Henri van Schijndel is senior consultant at Mesopotamia Consultants

Lars Boering is managing director van World Press Photo

Ricardo Burgzorg is cultureel ondernemer op gebied van (inter)nationale, interculturele beleidsontwikkelingen en theaterproducties, tevens is hij festivaldirecteur van het Indian Film Festival in Den Haag en de stichting My First Art Collection.

Documentatie:

Beleidsplan 2019-2022

Verslag activiteiten

Financieel verslag