Artes in media ontwikkelt artistieke projecten die een bijdrage willen leveren aan de publieke gedachtewisseling.

Buku biedt een caleidoscopisch overzicht van de vier eeuwenlange band tussen Suriname en Nederland, met name Amsterdam. Buku is de boekpublicatie van de collectie Buku-Bibliotheca Surinamica. De collectie omvat: boeken, foto’s, schilderijen, etsen, manuscripten en memorabilia van verzamelaar en politicoloog Carl Haarnack. De publicatie is mede samengesteld door Willem van Zoetendaal (ontwerper, curator, uitgever) en Jan Dietvorts (beeldend kunstenaar, socioloog en publicist).

World War Two Today is een fotoproject van Roger Cremers over nieuwe vormen waarop de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. Het project werd gerealiseerd in samenwerking met het Niod (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies). De fototentoonstelling opende in 2016 in Verzetsmuseum Amsterdam en zal in verschillende andere plaatsen te zien zijn, zowel in Nederland als daar buiten. Voor het boek (Lecturis) schreef Arnon Grunberg het inleidende essay.

NL is een fototentoonstelling over Nederland en Nederlandse identiteit van Bert Verhoeff en Reinie van Goor. Het project ging in 2013 in Den Haag van start en werd vervolgens geëxposeerd in Appingedam, Zwolle en Amsterdam. Het boek, uitgegeven door Lecturis, bevat essays van Abram de Swaan, Irene Stengs, Micha Heilbron, Leendert Brouwer, Arjen van Veelen, Machteld Roede, Jacqueline de Bony en een tekst van Huub van der Lubbe.

De Wonderjaren - Artes in Media

De Wonderjaren is een multimediaal project over de jeugdervaringen van vier kunstenaars: fotograaf Michel Pellanders, geluidskunstenaar Hannes Wallrafen, acteur/auteur Frank Groothof, en ontwerper Mart Warmerdam. Het werd in 2009 gelanceerd in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en vervolgens getoond in Museum van Bommel van Dam in Venlo en Tresoar in Leeuwarden.

spakenburg dames op weg naar de statenjacht op de pier botterdag botter klederdracht juni 2008

Kuiven & kraplappen, vrouwen van Spakenburg/Women of Spakenburg gaat over eigentijdse vrouwen die dagelijks klederdracht dragen. De expositie en het boek, uitgegeven door Mets & Schilt, werden in 2009 gerealiseerd door fotograaf Bert Verhoeff, geluidskunstenaar Hannes Wallrafen, vormgever Peter Jonker, en auteur en initiatiefnemer Reinie van Goor.